Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
juicen av 4-6 apelsiner (ca 6 dl)
1 kanelstång
2 äggulor
2 msk florsocker
1 dl crème fraiche
Skölj apelsinerna och riv skalet fint från 1 –2 av apelsinerna – utan att få med det vita. Pressa apelsinerna.Koka upp juicen tillsammans med kanelstången. Vispa äggulorna med florsockret. Häll över soppan och vispa. Tillsätt apelsinskalet lite i taget och smaka av så att soppan inte blir för bitter. Vispa crème fraichen hårt. Servera soppan ljummen med skorpor och en klick hårt vispad crème fraiche. (se recept Kardemummaskorpor)
FÖR ALLA? Glutenfri. Gör mjölkfri: välj mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme. Innehåller ägg.
Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.