|
|
Kyckling Masala (4 port)
Kyckling Masala (4 port)
4 st kycklingfilé(er), i bitar
vatten
Garnering:
0,5 st chilipeppar, röd, skivad
1 msk färsk koriander
Kryddpasta:
2 tsk bockhornsklöver
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1,25 dl färsk mynta
4 msk vinäger
1,25 dl färsk koriander
1 tsk salt
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kryddnejlika, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
Till sallad:
1 st rödlök
1 ask sockerärtor
Lägg bockhorn, vitlök, ingefära, mynta, vinäger, koriander, salt, gurkmeja, kryddnejlika och kardemumma i en matberedare kör till en slät pasta. Lägg kycklingen i en grund ugnsform som inte är av metall. Gnid in kycklingen omsorgsfullt med kryddpastan. Täck ugnsformen och marinera i kylskåp, minst 4 timmar eller över natten. Stek kycklingen i en vid stekpanna och tillsätt lite vatten för att marinaden ska bli krämig och koka in i kycklingen. Servera med ris och gärna en liten sallad med rödlök och sockerärtor. Garnera med färsk koriander och lite färsk röd chilli.
Tips: Om du inte har alla kryddor hemma så går det bra att köpa färdig Masala kryddmix i en mataffär. Läs då på förpackningen hur du använder kryddblandningen.
Receptet är från Tasteline
|
|