|
|
Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Med Mamuang) (4 port)
Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Med Mamuang) (4 port)
2 msk olja
500 g kycklingfiléer, tärnade
5 msk olja
100 g osaltade cashewnötter
3 knipplökar (vårlök)
2 tomater
200 g champinjoner
sojasås
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
1 msk socker
Marinera kycklingbitarna i soja ca 10 min. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, tillsätt cashewnötterna, stek dem gyllenbruna. Tag ur nötterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj löken och skär i 2 cm´s längder. Skölj tomaterna och champinjonerna som sedan tärnas. Hetta upp olja i pannan och stek kycklingen under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomater, lök, svamp och nötter. Stek under omrörning. Sänk värmen och smaksätt med fisksås, ostronsås och socker. Serveras med enkelt ris
Receptet hittades på Eat Thaifood
Kyckling med cashewnötter (Gai Pad Med Mamuang) (4 port)
|
|