Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g margarin
2 dl socker.
2 dl mjölk
12 droppar bittermandelolja
3 tsk hjorthornssalt
ca 1 l vetmjöl
Pensling:
¼ dl grädde
3 msk pärlsocker
Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt mjölk och bittermandelolja.
Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta in det i degen. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en ca 3 cm tjock längd. Platta till längden något och skär den i 15 bitar. Pensla bitarna med grädde och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på smord plåt. Baka gärna en provkaka., flyter kubben ut för mycket, tillsätt mer mjöl. Grädda mandelkubbarna i mitten av ugnen i 200° ca 10 min. Låt dem kallna på galler. De är mycket hållbara men går också bra att frysa