|
Kalvdans eller råmjölkspannkaka? | Recept | Efterrätter | Efterätter
råmjölkspannkaka
Ställer man in ett fat råmjölk, gärna blandad med kanel, i en varm ung blir konsistensen ungefär som en vanlig pannkaka. Maträtten kallas för "kalvdans" eller rätt och slätt råmjölkspannkaka. Mycket gott!
kalvdans
Kalvdans kallas också för kalvost.
1 liter råmjölk, utspädd med lite mjölk
2 krm salt
1 - 1 1/2 msk socker
1 - 2 msk stött kardemumma eller kanel
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta råmjölk från andra eller tredje mjölkningen. Blanda ner salt, socker och kardemumma. Smörj en ugnssäker form (1,5 l) och häll i blandningen. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen cirka en timme eller tills kalvdansen stelnat. Låt svalna. Servera med sylt eller bär och lite mjölk.
När jag söker på internet så får jag fram att Kalvdans och rågmjölkspannkaka är samma sak
|
|