|
Plankstek | Recept | Övrigt | Efterlysningar
Jisses så länge sedan jag var inne på den här sidan :shock: . Och inte rapporterade jag hur det gick med planksteken :cry: . Men, bättre sent än aldrig - det blev jättegott. Jag gjorde klart allt och lade sedan alla ingredienserna på plankan, skjuts in i ugnen och mums så gott. Måste bara tänka på att göra moset lite fastare nästa gång, när nu det kan bli :?
fniss synd jag inte kan vara med dej o dokumentera de hela
väntar dock med spänning 8)
Återkommer med rapport
tycker de låter rätt om grejerna e färdiga då man lägger dom på plankan så får man såklart bara se till att moset blir brynt så e de ju klart :lol:
:shock: så måste de ju vara :wink:
Tackar! Det blir nog invigning på fredag :) . Om man steker färdigt t ex köttet (tänkte använda fläskfilé), hur länge ska det då stå i ugnen? Borde väl räcka med tid så att moset får fin färg, eller tänker jag fel :?:
Mina plankor...
...hittade jag på MAXI...ca 79:-, sen finns det väl "finare" plankor på typ Duka, Cervera osv......MMMM blev sugen på plankstek som "gubben" gör till mig ibland med hemlagad bernaissås. baconlindade haricot verts, tomater. sparris, mos och ett gott nötkött...mums.
plankstek
här har du lite o ta på nu blev jag också sugen ju
Detta behövs till 4 pers.
600gr marmonerad ytterfile 2tsk röksalt ½ liter färdig potatismos riven muskotnöt 1st äggula 4 tomater 8-10 smålökar salt 2dl vatten 3msk margarin
Till marinaden
1½dl rödvin 1½dl olja 2 vitlöksklyftor 6 grovt krossade svartpepparkorn ½ söndersmulad lagerblad
Gör så här.
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden lägg i köttet och låt det ligga i 3tim. Tag upp köttet och stryk av det med en kniv eller med fingret. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om utan något matfett.Flytta över köttet till plankan gnid in röksaltet.Gör potatismoset krydda med muskot och äggulan spritsa det runt om sätt in den i ugnen på cirka 175gr. Beräkna ca 1tim och 10min stektid. Köttet behöver inte ösas. Dela tomaterna och sätt in dom på brädan ca 20min innan köttet är klart. Skala under tiden löken och koka den några minuter i lättsaltat vatten. Låt dom rinna av fräs upp löken tills dom blir gyllenbrun.Lägg dom vid sidan om köttet i serveringsögonblicket. Lycka till.
Var ett ärende till grannkommunen och genade över torget. Där stod en dam och sålde massor med träsaker och annat. Bland alla brödkorgar, skärbräden och slevar låg det en hög med plankor . De kostade 79;-/styck och jag hade precis pengar till 2 st
Å vad trevligt, får man fråga vart du fick tag på dom?
|
|