Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
125 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
60 g äggula (3 st äggulor)
150 g äggvita (4-5 st äggvitor)
2 msk strösocker
1/2 msk pressad citron
florsocker till garnering
smör och socker till formarna
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra formarna. Vispa äggvitan med 1/4 av sockret och citronjuicen med en elvisp på mellanhastighet tills du får ett löst skum. Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till ett styvt skum. Finhacka chokladen. Koka upp grädden, tillsätt fröna från vaniljstången och slå därefter blandningen över chokladen. Rör om med en slickepott tills du får en slät smet. Vispa ner äggulorna i smeten. Blanda 1/4 av skummet med chokladsmeten. Ta smeten och vänd den ner i resten av skummet. Fördela smeten i formarna. Grädda i nio till tolv minuter i ugnen. Pudra med florsocker och servera (direkt).