|
|
Pelles Fläskgryta Ferrari (4 port)
Pelles Fläskgryta Ferrari (4 port)
700 g strimlad fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk rödvinsvinäger
1,5 msk balsamvinäger
Ca 2 msk olja,
t ex rapsolja
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl russin
2–3 dl vatten
Salt
Servera med:
Kokt ris
Kokt broccoli
Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda köttet med löken, vitlöken, rödvins- och balsamvinägern. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn köttet i omgångar och lägg över det i en gryta. Tillsätt smulad buljongtärning, russin och vatten. Koka upp under omrörning och koka på svag värme 5–10 minuter. Smaka av med salt.
Recepten är från ”I köket med Pelle” av Pelle Johansson.
|
|