Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kokt ananas med vanilj och kardemumma
3 msk strösocker
1/2 färsk ananas
1/2 vaniljstång
1 tsk kardemumma
1 tsk svartpeppar
Panna cotta Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Värm grädden med socker, saffran och vaniljsocker. Krama vattnet ur gelatinet, blanda ner i grädde med en slickepott och häll upp den färdiga smeten i skålar och låt den därefter stelna i kylskåp i ungefär 2 timmar. Servera.
Karamelliserade jordnötter: Rosta jordnötterna (de sköljs först om de är saltade). Häll sedan på socker och citronsaft. Rosta under omrörning tills nötterna får en gyllenbrun färg. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.
Kokt ananas med vanilj och kardemumma: Skala och tärna ananas. Värm socker och kardemumma i en stekpanna. Lägg i ananas, krydda med svartpeppar, tillsätt frön från vaniljstången och låt dra i tio min. Serveras ljummen till panna cotta.