|
Recept från USA | Recept | Övrigt | Prat om mat
Hej,
Här är receptet: http://www2.oprah.com/foodhome/food/recipes/food_20050912_oatshoneypie.jhtml
/L.
engodvän till mej har sökt på nätet
Majssirap
Majssirap är en i media använd benämning för isoglukos.
Isoglukos
Isoglukos är en tjockflytande lösning, där stärkelsen till största delen är hydrolyserad och där glukosen till 40-90% omvandlats enzymatiskt till fruktos (isomeriserats). Den relativa sötheten för en produkt med ca 50% fruktos är 1,0. Denna produkt kan jämföras med invertsocker.
Främst i USA har isoglukos fått en mycket stor marknad och är där ungefär lika stor som för vanligt socker, eftersom man i USA har tillgång till billig majsstärkelse. Produktnamnen på isoglukos är flera; isomeros, HFS och HFCS, dvs High Fructose Corn Syrup. Isoglukos används i stället för sockerlösning eller glukossirap i dryckes- och konservindustrin och i bagerier, men kan också användas för att framställa ren fruktos.
Isoglukos innehåller små mängder maltos och maltotrios. Isoglukos deklareras som glukosfruktossirap eller fruktosglukossirap beroende på vilket det är mest av. (Rev dec 2004)
har slagit på corn o får då havre
o syrup som e saft av nåt
o då blir de ju havremjölk kanske
fats jag e bergis ute o cyklar :oops:
|
|