Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pannacotta med kanel (4 port)

Pannacotta med kanel (4 port)

1 gelantinblad
2 1/2 dl mager matlagningsgrädde, ca 7%
1 vaniljstång¨
2 msk strösocker

Garnering
1 rött äpple
2 tsk kanel
3 msk strösocker

Låt gelantinbladet ligga i rikligt med vatten ca 5-10 min. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg i stången, tillsätt socker och låt koka upp. Dra ifrån värmen. Krama ur gelantinbladet och blanda ner i den varma vätskan. Fördela i fyra små formar. Låt stå kallt i minst 3 tim.

Garnering: Klyfta äpplet tunt. Förväll nån minut i lite vatten. Låt klyftorna rinna av. Blanda kanel och socker och vänd äppelskivorna i blandningen. Lägg ett par kyftor på varje pannacotta inför servering.

Receptet är från Hemmets Veckotidning, nr 10/2006



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N