Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Låt gelantinbladet ligga i rikligt med vatten ca 5-10 min. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg i stången, tillsätt socker och låt koka upp. Dra ifrån värmen. Krama ur gelantinbladet och blanda ner i den varma vätskan. Fördela i fyra små formar. Låt stå kallt i minst 3 tim.
Garnering: Klyfta äpplet tunt. Förväll nån minut i lite vatten. Låt klyftorna rinna av. Blanda kanel och socker och vänd äppelskivorna i blandningen. Lägg ett par kyftor på varje pannacotta inför servering.