Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g jäst
8 dl kallt vatten
1 msk salt
ca 1/2 dl olivolja
ca 20 dl vetemjöl
Rör ut den smulade jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs degen i 2 tim. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor och läggs på smord plåt att jäsa i ca 45 min. Ruta brödet med vass kniv. Grädda i 15 min i 250°. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ca 15 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.