Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

dinkelmjöl

hej jag söker recept på bröd som man bakar på dilkelmjöl....hoppas nån hittar sånt recept...väntar med spänning..kram blondie...



 

 
 
 

  dinkelmjöl | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

http://www.dinkel.se/




1 liter kallt vatten

25 gr jäst

1 kg vetemjöl special

ca 700 gr dinkelmjöl

2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja

30 gr salt

sesamfrön efter smak



1. Häll vatten, sesamoljan, och jästen i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.

2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.

3. Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.

4. Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna, låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.

Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.



Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.



Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.



Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart.



http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?gruppid=5&text_nr=5






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N