Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ryskt Svartbröd

Ryskt Svartbröd 2 st
6 dl ljummet vatten
75 g jäst
0,5 dl ättika
0,5 dl mörk brödsirap
50 g smält smör
1 msk salt
1 msk socker
2 msk kummin
2 tsk snabbkaffe
2 tsk lökpulver
7,5 dl grovt rågmjöl
4 dl lantvetemjöl
ca: 7,5 dl vetemjöl

glasyr: 1 tsk majzenamjöl + 1 dl vatten

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen ordentligt. Ställ den att jäsa på ett lagom varmt ställe i 45 min. Knåda igenom degen och baka ut till 2 limpor som får jäsa på plåten 30 min. Grädda i 45 min vid 200 grader. Rör ihop glasyren och låt koka under omrörning i 1 min. Pensla brödet med blandningen och ställ in i ungnen igen 2-3 min.



popik
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N