Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ryskt Svartbröd 2 st
6 dl ljummet vatten
75 g jäst
0,5 dl ättika
0,5 dl mörk brödsirap
50 g smält smör
1 msk salt
1 msk socker
2 msk kummin
2 tsk snabbkaffe
2 tsk lökpulver
7,5 dl grovt rågmjöl
4 dl lantvetemjöl
ca: 7,5 dl vetemjöl
glasyr: 1 tsk majzenamjöl + 1 dl vatten
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta igenom degen ordentligt. Ställ den att jäsa på ett lagom varmt ställe i 45 min. Knåda igenom degen och baka ut till 2 limpor som får jäsa på plåten 30 min. Grädda i 45 min vid 200 grader. Rör ihop glasyren och låt koka under omrörning i 1 min. Pensla brödet med blandningen och ställ in i ungnen igen 2-3 min.