|
|
Lax under chilitäcke
Lax under chilitäcke
Ingridienser 6 port
1 Röd chili (färsk fefferoni) urkärnade och finhackade
½ burk majs
½ burk borlottibönor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 liten rödlök finhackad
2 tomater urkärnade och finstrimlade
300-400 g philadelphia ost
6 Laxfilleer
100 gr riven ost..gärna krutrök eller västerbottensost
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Fräs chili, vitlök, lök, majs, bönor, tomatstrimlor i hetpanna med lite olja i ca 2-3 min
Ta pannan från spisen och tillsätt philadelphia osten och rör ihop..smaka av med salt och vitpeppar
Lägg laxfileerna i ugnsäker form, salta och peppra lite..fördela ost och chiliröran över laxenooch avsluta med den rivna osten
gratinera i 200 graders ugn i 20 min
Serveras med råstekt potatis eller annan god potatis, och en fräsch sallad..
Bon apetit
Detta är ett eget recept, testat och godkänt av mig med vänner
|
|