Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g oskalade räkor
2 morötter
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk sweet chili sås
1 fiskbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
Ca 1 dl matlagningsgrädde
Hummerfond
Cayennepeppar
Svartpeppar
Salt
Skala räkorna. Hacka löken fint och riv morötterna grovt. Hetta upp lite olja i en kastrull/gryta och fräs morötter+lök utan att låta det få färg. Tillsätt tomatpuré och sweet chilisås och låt fräsa lite. Pressa vitlöksklyftorna och lägg i.
Smula över buljongtärning och slå på vatten. Låt puttra ca 15 min, eller tills morötterna och löken känns lagom genomkokt. Slå på grädden och smaka av med hummerfond, cayannepeppar, svartpeppar och salt.
Tillsätt sist de skalade räkorna.