|
|
Vegetarisk Moussaka
Vegetarisk Moussaka
6-10 potatisar
1 aubergine
1 squash
1 lök
1 dl sojagrädde
sojafärs
paprika, vitlök
kanel, muskotnöt, salt, peppar
Sätt igång ugnen på 200-250 grader. Skala potatisen och skär i centimetertjocka skivor. Tvätta och skiva även squash och aubergine i centemetertjocka skivor. Bred ut de skivade grönsakerna och potatisen på en eller två plåtar, salta och in i ugnen. De ska "grillas"/bakas cirka 20 minuter. Under tiden lägger du sojafärsen i kokande vatten så att den sväller. Hacka lök, paprika och vitlök. Stek sojafärsen tillsammans med löken och paprikan i lite olja i en stekpanna. Krydda med muskotnöt, kanel, salt och peppar. Häll på passerade tomater eller tomatpuré efter smak, det ska bli som en fast färssås. Smörj en form. Lägg i två tredjedelar av potatisen och lite av auberginen och squashen. Häll på sojagrädden, eventuellt blandad med lite vatten. Lägg färssåsen som ett lager. På med resten av grönsakerna och potatisen. Sedan ska det in i ugnen cirka 20 minuter till. Toppa gärna med riven sojaost som får smälta på.
Receptet hittades på dagensvegan.blogspot.com/2006/02/moussaka.html
|
|