|
|
renskav stulen från katter.nu
Här kommer en gryta som jag tycker MYCKET om.
400g fryst renskav
1 liter färska kantareller
2 gula hackade lökar
8-10 enbär
salt, vitpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl vatten + 1 buljongtärning
1½ dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde beroende på hur nyttig man vill vara )
Fräs svampen och ta upp den så länge. Fräs renskavet, lite i taget. Köttet ska helst läggas i grytan medan det är fryst - det tinar efter hand. Man får sära på strimlorna med stekspaden allteftersom köttet tinar.
Lägg ner de hackade lökarna när allt kött är stekt. Öka samtidigt värmen lite, så att löken kan få färg.
Lägg i krossade enbär, salt, peppar och svamp. Fräsg alltsammans några minuter, pudra över mjölet, smula ner buljongtärningen och rör om. Späd med vatten och grädde och koka grytan några minuter på svag värme. Strö över persilja och servera med kokt potatis eller hasselbackspotatis, gröna bönor - haricots verts - och gärna rönnbärsgelé.
MUMS!
|
|