|
|
Nakna kockens currysås (4 pers)
Nakna kockens currysås (4 pers)
5 msk solrosolja
2 tsk senapsfrö
1 tsk bockhornsklöverfrön (hälsokost)
3 färska gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
1 handfull curryblad (specialaffär)
2 tumslånga bitar ingefära
3 gula lökar, hackade
1 tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
6 tomater, hackade
1 burk kokosmjölk
salt
Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter. Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar. Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja. Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i 2 vinglas vatten och kokosmjölken. Sjud i ca 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.
Kycklingcurry: Lägg i strimlat kycklingkött och låt puttra tills det är genomkokt.
Fiskcurry: Lägg i skinn- och benfria fiskfiléer, låt puttra i ca 5 min.
|
|