|
|
Jans kokosmums (20 st)
Jans kokosmums (20 st)
4,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 st äggvita(or)
1,5 dl vatten, kallt
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl vatten, kokhett
2 dl kokosflingor
1 msk kakao
Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet och tillsätt till sockerblandningen. Vispa allt med elvisp i ca 30 min (låter mycket, men det är värt det!!) Blanda kokosflingor och kakaopulvret (allt kommer inte att gå åt) Häll lite av det på botten av en långpanna. Häll i smeten och strö över ett lager med flingor. Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar. Doppa snittytorna i resten av kokosflingorna. Lägg på bakplåtspapper och förvara kallt. Styckfrys dem gärna, så kan du ta fram så många du vill vid tillfälle!
Receptet saxat från www.Tasteline.com
|
|