|
|
BROWNIES MED MASCARPONE
[u:08893c890d]BROWNIES MED MASCARPONE[/u:08893c890d] 15 st.
100 g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
2 dl + 4 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
150 g mascarpone eller färskost, t.ex. Philadelphia
4 msk vispgrädde
röd karamellfärg
1. Värm ugnen till 175°. Täck bottnen på en rektangulär form ( 27 x 18 cm ) med smörat bakplåtspapper och smöra kanterna.
2. Smält mörk choklad och smör under omrörning i ett vattenbad med sjundande vatten. Ta av från värmen och låt svalna.
3. Knäck 3 ägg i en skål och tillsätt 2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och den avsvalnade chokladblandningen. Vispa samman med elvisp. Blanda 2 dl vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Rör om till en jämn smet och häll den i formen. Jämna till ytan med baksidan av en sked.
4. Vispa samman mascarpone, vispgrädde, 4 msk strösocker, det sista ägget och 1 tsk vaniljsocker med elvisp. Sikta ner resten av vetemjölet och vispa blandningen jämn.
5. Klicka hälften av mascarponeblandningen över chokladsmeten med jämna mellanrum.
6. Färga resten av blandningen rosa med lite röd karamellfärg. Klicka den rosa smeten mellan mascarponeklickarna. Dra en kniv genom smeten för att åstadkomma en marmorerad effekt.
7. Grädda 35 - 40 minuter. Låt svalna i formen 10 minuter. Stjälp sedan upp och skär i 15 rutor.
:wink: Lycka till med baket!!!
|
|