Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gravad strömming på annorlunda vis

I detta recept gravas strömming separat i salt och sedan i vinäger.

0,5 kg strömmingsfilé, små
1 dl havssalt, grovt
2 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl timjan
1 st vitlöksklyftor, hackade
3 st lagerblad, citronskal, rivet, från 1 citron

Tillagning:

1. Lägg strömmingsfiléerna i grovt havssalt. Låt dem ligga i två timmar.

2. Skölj av saltet från filéerna och lägg dem i vinägern. Låt stå i cirka tre timmar eller tills fiskköttet har vitnat. Lyft upp fisken från vinägern.

3. Lägg den i olivolja på ett fat tillsammans med timjan, lagerblad, hackad vitlök och citronskal.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N