|
|
Nötkolapaj (12 bitar)
Nötkolapaj (12 bitar)
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
3 krm salt
100 smält smör
3 dl blandade nötter, t ex hassel, valnöt eller pinje
Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 min. Vispa ägg, socker, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret. Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Servera pajen kall med vispad grädde till.
Ett recept från ArlaKöket nr 4 1998
|
|