Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Knäckiga rutor i långpanna

Knäckiga rutor i långpanna

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 10–12 minuter. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält. Ta ut kakan och bred på glasyren. Sätt in igen och grädda i ytterligare cirka 12 minuter tills kakan har fin färg. Ta ut och låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

Receptet är från DN:s artikel "Mat med omsorg ett vinnarrecept"



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N