Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 dl vetemjöl
225 g smör
1 dl florsocker
1/2 tsk bakpulver
1 äggula Fyllning:
1 hg sötmandel eller nötkärnor
50 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av en apelsin Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Arbeta samman smör och vetemjöl. Tillsätt socker, bakpulver och äggula. Ställ kallt. Till fyllningen: Vispa ägg och socker . Tillsätt smält smör, mald mandel eller nötkärnor och apelsinskal. Pensla och mjöla formar eller köp staniolformar, som ej behöver smörjas och mjölas. Kläd formarna med deg. Ställ formarna på en plåt. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 200°C i 15-20 minuter. Låt kakorna svalna. Rör samman socker och vatten till glasyr. Glacera kakorna när de svalnat.