|
|
Chokladcheescake
8-10 bitar
50 g digestivekex
20g smält smör
1 msk socker
Fyllning:
75 g mörk choklad
1 ½ dl creme fraiche
1 dl kesella (10%)
½ dl socker
1 ½ tsk maizena
1 ägg
Garnering:
50 g hyvlad mörk choklad
Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt sockret. Grädda smeten i form tills den är ljusbrun, ca 8 min i 150 grader.
Smält chokladen, tillsätt hälften av creme fraichen under omrörning.
Blanda resten av creme fraichen med kesella, socker och maizena.
Blanda i chokladblandningen och till sist ägget.
Häll massan i formen och grädda i ca 25 min i 150 grader. Låt kallna och ställ i kyl över natten.
Garnera med hyvlad choklad.
|
|