|
|
Bouillabaisse
4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör-&rapsolja, oliv
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 msk konc fiskfond
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1 pkt saffran, 0,5 g
1 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
8-10 musslor med skal
600 g fiskfilé av blandade sorter
100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)
2 msk hackad persilja
Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.
Mm så gott!!!
(Arla köket)
|
|