Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 stjälkar citrongräs
2 ½ dl kokosmjölk
2½ dl mjölk
25 g honung
2 g gelatin (ca 1 blad)
100 g äggvia (drygt 3)
100 g socker
saften av 1 lime
Dela citrongrässstjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, mjölk och honung. Koka upp, dra kastrullen från värmen och låt dra i 30 min.
Blötlägg gelatinbladet ca 10 min i kallt vatten. Vispa äggvita och socker till ett fast marängskum. Häll massan genom en sil ner i kokosmjölkblandningen. Blanda väl.
Häll detta i en rymlig kastrull. Värm under ständig omrörning till 85 grader.
Krama vätskan ur gelatinet. Tillsätt det i den varma kokosblandningen. Rör tills det lösts upp.
Passera massan genom en finmaskig sil. Kyl snabbt i kallt vattenbad. täck med plastfilm och låt stå i kyl till nästa dag för att mogna.
Dagen efter tillsätter du limesaften och kör den i 30-45 min i glassmaskin eller ställ den i frysen, ta ut den och rör då och då isf.