|
|
Färskost på grädde
Ger ca 200g ost
1 liter grädde (40% fett)
1 tsk gräddfil
Värm grädden till 25-30 grader. Tillsätt gräddfilen och låt allt surna i 20 gradig värme (jag ställde kastrullen i köket med lock på bara), tills den stelnar(det brukar ta typ 1 dygn beroende på värme m.m.). Rör sedan i grädden så att vasslen avskiljs. Häll upp i en kökshandduk och låt massan självrinna tills all vassle runnit av(d.v.s. pressa inte ut det!)
Kan smaksättas med salt, hackad gräslök, kryddkrasse, paprika eller kummin.
Som en dessert kan man servera den med en fruktsallad och kanske strö över lite kanel
(OBS! Grädde ystar sig inte av löpe som mjölk gör. Det är därför man måste syra grädden. Det går bra att tillsätta filmjölk istället för gräddfil men jag ville hålla fetthalten uppe )
från rasiviktforumet,saiva har skrivit det
,jag vill ju ha den i min kokbok så jag la in det här
|
|