|
|
Rabarber och jordgubbsmaräng med vaniljsås
125 g skivad rabarber (jag tog fryst som fick rinna av)
5-6 skivade jordgubbar
2 ägg
50 g hackad sötmandel
rivet skal av en halv citron
3 tsk sötningsmedel
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång (min var liten ca 1 dm)
Dela på äggen och vispa äggvitorna hårt
blanda försiktigt ner de hackade sötmandlarna, citronskalet och 1 tsk sötningsmedel. Lägg rabarber och jordgubbar i en form, dutta över lite sötningsmedel och smeta över marängsmeten. Grädda i knappt 200 grader ca 20-25 min i mitten av ugnen så det blir fin färg.
Vaniljsås
Dela vaniljstången och skrapa ur. Koka upp grädden tillsammans med vaniljskrapet och stången. Sänk värmen och låt sjuda en stund. Blanda äggulorna med 1 tsk sötningsmedel. Häll en skvätt av den varma grädden i äggen så det blir lite varmt. Häll sedan äggen i grädden. Vispa
och låt sjuda ytterligare en stund så att såsen tjocknar lite.
ooops misstag nu e dom här igen
|