Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
6 ägg
ca 100 g fetaost
Svarta urkärnade oliver
1 röd paprika
1 rödlök, skivad
salt och svartpeppar
olivolja
Fräs löken i olivolja så att den mjuknar.
Lägg i (delade)oliver, strimlad paprika och tärnad ost.
Fräs ytterligare en stund.
Vispa under tiden ihop ägg, salt och peppar i en skål. Häll omelettsmeten överfyllningen.
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik när undersidan har fin färg.
Hittade en variant på receptet på milko.se
Det här behöver du:
6 ägg
2 msk hackad färsk basilika eller 1/2 tsk torkad basilika
1 dl Vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
4 st soltorkade tomater i lag
10 urkärnade oliver
Smör
1 1/2 dl fetaost
Så här gör du:
Vispa ihop ägg basilika grädde och mjölk smaksätt med salt och peppar. Strimla de soltorkade tomaterna och skiva oliverna. Värm upp en stekpanna med lite smör och häll i äggblandningen. Rör lite i botten på pannan. Dra pannan åt sidan. Lägg fetaost soltorkade tomater och oliver ovanpå omeletten. Sätt stekpannan på plattan igen och fortsätt grädda omeletten försiktigt tills den känns fast. Servera omeletten varm.