|
hur spara ruccola | Recept | Övrigt | Prat om mat Vanlig salladoch salladskål funkar det alldeles utmärkt med kallvatten, men det håller ju inte hur länge som helst...några dagar kanske...="jaja" Jag har fått tipset från en kock men jag har inte testat själv.
Brittmarie
Tack för bra idéer. Ska ta itu med tillverkning av soppa och paj. Går ju bra att frysa sedan. Webmaster Jim Spara i kallvatten? Funkar det verkligen. Tycker att så fort man sköljt någon form av sallad så börjar den bli slemmig och otäck.
Du kan byta ut spenaten mot ruccolan och stuva den eller göra t.ex. paj.
Pesto är också gott, recept finns här Ruccolapesto. Mixa ruccola och gärna någon annan kryddört som t.ex. timjan, oregano eller persilja och blanda med olivolja, gott både att servera till (grillad) fisk och skaldjur eller som marinad. Soppa gör du genaom att följa ett recept på spenat eller nässelsoppa men använd din ruccola istället. Eller gör en kall Rucolagazpacho med mandel och rädisor Tycker du om ett gott nybakat bröd pröva då på att baka Rucola och tomatbröd Förväll den lätt och låt vattnet rinna av ordentligt så går det bra att frysa in den för senare behov. Lägg några små blad i vattnet i istärningsformen så blir det grönt och glatt i drinkglaset. Eller lägg isbitarna i gazpachon så att den blir riktigt kall, gott en varm sommardag. |