|
|
chicken thai pasta
Här kommer ett snabblagat & försvenskat recept från Norrmejerier -det vill säga det är grädde i. :wink: Har ändå svår abstinens ibland efter denna rätt... :lol:
4 port.
250 g pasta, 400 g kycklingfilé, 2½ dl grädde (av nåt slag), olja.
Marinad: 1 tsk soja, 4 msk thai chilisås, 2 tsk ingefära & 2 vitlöksklyftor.
Strimla kycklingen och marinera i minst 2 tim. Ta upp den och bryn den. Häll över marinaden, slå på grädden och låt sjuda några min. Salta och krydda ev. mer. Servera med pasta.
Till detta brukar jag göra en sallad på finhackade tomater, ananas, vinäger, lite salt & socker för att balansera upp styrkan i maten. Brukar dubbla mängden på allt utom kyckling när vi ska äta (2 pers). Jag älskar denna maträtt!
|
|