Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En riktig ”kalasefterrätt” med gammaldags charm. Det bästa med den är att den är så god. Det näst bästa är att den är så lättlagad! Försök själv, dina gäster blir förtjusta!
4 portioner
1 dl sötmandel
smör eller margarin till formen
1 påse kärnfria katrinplommon, ca 225 g
2 äggulor
½ dl socker
1 dl grädde
1 ½ dl mjölk
2 äggvitor
Gott att äta till:
Vispad grädde eller vaniljglass.
Tips:
Man kan stänka litet likör eller
konjak över plommonen i formen
för att ytterligare förhöja smaken.
Skålla och skala mandeln. Den kan även användas oskalad. Hacka den.
Smörj en ugnssäker form. Halvera katrinplommonen och fördela dem i formen. Strö över den hackade mandeln.
Rör äggulor och socker och tillsätt grädde och mjölk, litet i sänder. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
Häll smeten över katrinplommon och mandel och grädda i 175° 35 – 45 minuter.