Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Katrinplommonkaka

KATRINPLOMMONKAKA

En riktig ”kalasefterrätt” med gammaldags charm. Det bästa med den är att den är så god. Det näst bästa är att den är så lättlagad! Försök själv, dina gäster blir förtjusta!

4 portioner

1 dl sötmandel
smör eller margarin till formen
1 påse kärnfria katrinplommon, ca 225 g
2 äggulor
½ dl socker
1 dl grädde
1 ½ dl mjölk
2 äggvitor

Gott att äta till:
Vispad grädde eller vaniljglass.

Tips:
Man kan stänka litet likör eller
konjak över plommonen i formen
för att ytterligare förhöja smaken.


Skålla och skala mandeln. Den kan även användas oskalad. Hacka den.

Smörj en ugnssäker form. Halvera katrinplommonen och fördela dem i formen. Strö över den hackade mandeln.

Rör äggulor och socker och tillsätt grädde och mjölk, litet i sänder. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.

Häll smeten över katrinplommon och mandel och grädda i 175° 35 – 45 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N