Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Av korv och grönsaker kan man göra en snabblagad gryträtt. Smaka av väl med chilipeppar – den som gillar kryddstark mat kan kanske ta dubbla mängden.
4 portioner
8 wienerkorvar eller frukostkorvar
4 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfrysta brytbönor, ca 300 g
1 – 2 röda paprikor
2 dl buljong
2 msk tomatpuré
ca ½ tsk chilipeppar
ev salt
Gott att äta till:
Kokt ris eller bröd.
Skär korven i bitar. Skala och hacka löken.
Fräs korv och lök i litet matfett i en gryta. Tina bönorna lätt och skär dem ev i mindre bitar. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar. Tillsätt bönor och paprika till grytan och häll på buljong och tomatpuré.
Låt det hela sjuda på svag värme tills löken är mjuk och allt är genomvarmt. Smaka av med chilipeppar och salt om så behövs. Servera grytan rykande het.