Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lördagskyckling

LÖRDAGSKYCKLING

4 portioner

1 stor kyckling, ca 1 ½ kg
3 dl vispgrädde
2 – 3 msk fransk osötad senap
vitt vin eller torr cider
4 – 5 skivor rökt skinka
2 pkt gräslök från frysen


Koka kycklingen och låt den svalna något. Rensa den och skär köttet i fina bitar. Blanda senap och grädde (du kan naturligtvis ta ett magrare alternativ, t ex den nya LagaLätt som bara innehåller 5% fett och funkar fantastiskt bra i matlag¬ningen) i en rymlig gryta, koka upp och sjud till en fyllig sås, ca 30 minuter. Späd med litet vin eller cider om den blir för tjock.

Strimla skinkan, rör ned den och gräslöken i såsen och vänd till sist i kycklingbitarna. Låt dem bli genomheta och servera sedan med kokt potatis och sockerärter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N