Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 stor kyckling, ca 1 ½ kg
3 dl vispgrädde
2 – 3 msk fransk osötad senap
vitt vin eller torr cider
4 – 5 skivor rökt skinka
2 pkt gräslök från frysen
Koka kycklingen och låt den svalna något. Rensa den och skär köttet i fina bitar. Blanda senap och grädde (du kan naturligtvis ta ett magrare alternativ, t ex den nya LagaLätt som bara innehåller 5% fett och funkar fantastiskt bra i matlag¬ningen) i en rymlig gryta, koka upp och sjud till en fyllig sås, ca 30 minuter. Späd med litet vin eller cider om den blir för tjock.
Strimla skinkan, rör ned den och gräslöken i såsen och vänd till sist i kycklingbitarna. Låt dem bli genomheta och servera sedan med kokt potatis och sockerärter.