Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling till fest

KYCKLING TILL FEST

2 – 3 portioner

1 stor kyckling
1 ägg
ströbröd
3 – 4 dl buljong av tärning

Sås:
1 msk smält smör eller margarin
1 msk vetemjöl
½ dl vispgrädde
curry efter smak

Servering:
kokt ris
2 – 3 msk russin (om man gillar det)


Dela kycklingen i två bröst och två lårbitar. Ta bort skinn och bröstben.

Vänd bitarna i uppvispat ägg och ströbröd och stek dem läckert bruna. Späd med buljong och låt puttra under lock ca 25 minuter.

Rör matfett och mjöl till såsen. Späd med buljong till lagom konsistens och runda av med grädde. Smaka av med curry.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen och lägg i russinen strax innan det är klart. Servera genast med en god sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N