Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Kallskålen lagas på rabarber och blir härligt frisk som dessert. Servera gärna med några skivade jordgubbar och ev en klick vispgrädde. Krossade skorpor eller müsli är också gott att lägga i soppan.
4 portioner
500 g rensad rabarber
4 dl vatten
3 msk socker
1 ½ tsk maizena
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten
Till servering:
250 g färska jordgubbar
1 msk socker
ev 1 ½ dl vispgrädde
Skär den rensade rabarbern i 1 cm bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker och koka under lock ca 15 minuter. Blanda maizena, vaniljsocker och vatten i en liten skål. Häll redningen i rabarberkastrullen under vispning och låt det hela få ett uppkok.
Häll upp soppan i en skål och ställ den svalt.
Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i skivor. Lägg dem på en tallrik och strö över socker. Låt jordgubbarna stå och dra medan soppan svalnar.
Fördela soppan i fyra små efterrättsskålar. Lägg skivade jordgubbar över soppan. Vispa grädden hårt och fördela grädden i tallrikarna strax före serveringen – eller servera grädden separat.