Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ibland vill man komplettera en lättare måltid med en efterrätt. Men det är inte alltid man tycker att man har tid. Här är tips på en god efterrätt, som man gör i ordning på nolltid. Den sköter sig sedan själv i ugnen tills den är färdig.
4 portioner
200 g grahams- eller havrekex
smör eller margarin till formen
1 msk potatismjöl
500 g kompott eller sylt av krusbär
3 äggvitor
2 msk socker
2 msk citronsaft
Gott att äta till:
Vaniljglass.
Tips:
Samma lättlagade efterrätt kan man
göra på t ex rabarber- eller körsbärs-
kompott.
Skär en del av kexen mitt itu. Ställ dem mot kanten i en smord, ugnssäker form. Täck botten med resten av kexen.
Rör ned potatismjölet i kompotten eller sylten. Häll denna över kexen i formen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och citronsaft. Bred skummet över krusbären i formen. Grädda i 200° ca 20 minuter eller tills rätten fått vacker färg och allt blivit genomvarmt.