Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Snabblagad krusbärsefterrätt

SNABBLAGAD KRUSBÄRSEFTERRÄTT

Ibland vill man komplettera en lättare måltid med en efterrätt. Men det är inte alltid man tycker att man har tid. Här är tips på en god efterrätt, som man gör i ordning på nolltid. Den sköter sig sedan själv i ugnen tills den är färdig.

4 portioner

200 g grahams- eller havrekex
smör eller margarin till formen
1 msk potatismjöl
500 g kompott eller sylt av krusbär
3 äggvitor
2 msk socker
2 msk citronsaft

Gott att äta till:
Vaniljglass.

Tips:
Samma lättlagade efterrätt kan man
göra på t ex rabarber- eller körsbärs-
kompott.


Skär en del av kexen mitt itu. Ställ dem mot kanten i en smord, ugnssäker form. Täck botten med resten av kexen.

Rör ned potatismjölet i kompotten eller sylten. Häll denna över kexen i formen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och citronsaft. Bred skummet över krusbären i formen. Grädda i 200° ca 20 minuter eller tills rätten fått vacker färg och allt blivit genomvarmt.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N