Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fläskfilé med senapsröra

FLÄSKFILÉ MED SENAPSRÖRA

En härlig rätt som verkligen är enkel att göra, men som smakar som den finaste kalasmåltid. Det är såsen som ger den spännande smaken. Blir du förtjust i den, kan du servera samma sås till t ex kassler.

4 portioner

600 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
litet persilja

Sås:
3 äggulor
2 msk senap, gärna fransk
1 tsk dragonvinäger
2 syrliga äpplen
1 ½ - 2 msk riven pepparrot
2 msk gräddfil

Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.


Putsa köttet och skär det i skivor.

Gör såsen. Blanda samman äggulor, senap och vinäger. Skölj och råriv äpplena och rör ned dem. Blanda till sist ned pepparrot och gräddfil. Häll upp såsen i en skål.

Stek köttskivorna i litet matfett 2 – 3 minuter per sida (eller grilla dem). Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på varmt fat. Strö över litet klippt persilja. Servera såsen separat.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N