Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En härlig rätt som verkligen är enkel att göra, men som smakar som den finaste kalasmåltid. Det är såsen som ger den spännande smaken. Blir du förtjust i den, kan du servera samma sås till t ex kassler.
4 portioner
600 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
litet persilja
Gör såsen. Blanda samman äggulor, senap och vinäger. Skölj och råriv äpplena och rör ned dem. Blanda till sist ned pepparrot och gräddfil. Häll upp såsen i en skål.
Stek köttskivorna i litet matfett 2 – 3 minuter per sida (eller grilla dem). Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på varmt fat. Strö över litet klippt persilja. Servera såsen separat.