Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Broccolifylld köttfärslimpa

BROCCOLIFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA

Köttfärslimpa blir extra saftig och smakrik när den fylls med broccoli- och ostblandning. Kall, skivad limpa smakar gott på smörgås.

4 – 5 portioner

500 g blandfärs
1 ägg
4 msk ströbröd
1 ½ dl hackad salladslök
½ tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g djupfryst broccoli
vatten, salt
1 dl riven ost
1 msk smält smör eller margarin
1 msk mild chilisås

Serveringstips:
Bakad potatis och sallad, eller kokt
potatis och svampsås.


Blanda färs, ägg, 2 msk ströbröd, 1 dl salladslök, basilika, salt och peppar i en skål. Koka broccolin i lättsaltat vatten 3 – 4 minuter. Låt den rinna av. Skär broccolin i bitar och blanda den med resten av ströbrödet, salladslöken och osten.

Lägg hälften av färsen i en smord, ugnssäker form. Lägg på broccoliblandningen och sedan resten av färsen. Blanda smält matfett och chilisås och pensla köttfärslimpan med blandningen. Stek i mitten av ugnen i 175° 45 – 60 minuter.

Skär köttfärslimpan i skivor och servera den.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N