Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Dessa starkt kryddade bullar ger en fin omväxling på vardagens färsrätter. Servera dem med kokta grönsaker, t ex ärter, bönor eller broccoli, och med stekta tomater.
4 portioner
500 g blandfärs
2 ägg
¼ tsk timjan
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 små hackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
smör eller margarin till stekning
4 – 6 tomater
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris samt gärna
någon kokt grönsak.
Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna.
Pressa vitlöksklyftan eller hacka den ytterst fint och blanda ned den samt hackade schalottenlökar och persilja.
Dela färsen i 8 – 12 lika stora delar. Forma dem med handen till bullar eller knub¬biga biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt matfett tills de fått jämn färg runt om och verkar genomstekta. Ta upp dem efter hand och lägg dem på varmt fat.
Skölj och skiva tomaterna. Lägg ned dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.