Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Födelsedagsbiff

FÖDELSEDAGSBIFF

En stor biff tillagad av köttfärs är en bra start på ett barnkalas. De flesta barn gillar ”riktig mat”, även om de också är förtjusta i kakor. Med den här rätten får man dessutom barnen till att äta alla de nyttiga grönsaker, som man kan servera till.

4 portioner

200 g nötfärs
200 g fläskfärs
100 g kokt, mosad potatis
1 riven gul lök
3 msk vetemjöl
2 ägg
ca 1 dl vatten
salt, peppar
1 – 1 ½ msk smör eller margarin
2 – 3 hackade gula lökar
1 dl tomatpuré

Gott att äta till:
Råa grönsaker som gurka, tomater,
blomkål, rivna morötter.

Tips:
Man kan skära upp biffen som en
tårta i jämna skivor.

Blanda färsen med potatis, riven lök, mjöl och ägg. Tillsätt så mycket vatten att färsen är lös utan att vara flytande. Smaksätt med salt och peppar.

Smält matfettet i en stekpanna, lägg i färsen och bred ut den till en stor biff. Låt steka ca 8 minuter. Låt biffen glida över på ett fat, lägg stekpannan över och vänd fatet så att den stekta sidan kommer upp. Om det behövs kan du lägga några tunna skivor matfett på den ostekta sidan. Stek sedan biffen ytterligare 5 – 6 minuter. Lägg biffen på ett serveringsfat.

Bryn den hackade löken och tillsätt tomatpurén. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över biffen och servera.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N