Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g blandfärs
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta
smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
¼ krm cayennepeppar
2 ½ dl buljong av tärning
3 – 4 tomater
1 pkt djupfrysta brytbönor, ca 250 g
finhackad persilja
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i litet fett i en panna. Höj värmen och bryn färsen under omrörning. Salta och krydda med peppar. Häll i buljongen och låt alltsammans sakta koka under lock ca 5 minuter.
Skär tomaterna i skivor eller bitar. Blanda ned dem samt bönorna i grytan och låt alltsammans koka ytterligare ca 5 minuter. Strö rikligt med persilja över grytan.
Servera med pasta eller kokt ris och en grönsallad.