|
|
Kryddig färspanna
KRYDDIG FÄRSPANNA
Krydda färspannan till den styrka du önskar, men var inte rädd för att använda kryddorna. Det är kryddningen som är pricken över i.
4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
2 msk matolja
1 – 2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 – 2 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
¼ - ½ tsk chilipulver
½ burk majskorn, 340 g
4 msk chilisås
Hacka löken och skär paprikorna i små tärningar. Värm oljan i en stor stekpanna eller stekgryta och fräs löken några minuter. Blanda ned färs, vitlök, salt, peppar och övriga kryddor och låt det fräsa ca 5 minuter. Dela på färsen då och då.
Blanda ned paprika, majskorn och chilisås och låt det småputtra 5 – 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera färspannan.
Bella
|
|