Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det italienska köket är mest känt för sina olika pastarätter och pizzor, men vi kan också hämta inspiration från Italien när det gäller kötträtter. Dessa biffar med skinka och champinjoner, t ex, är inte så svåra att laga till.
4 – 6 portioner
3 – 4 skivor rökt skinka
smör eller margarin
250 g färska champinjoner
4 – 6 tunna skivor innanlår
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
finhackad persilja
saft av 1 citron
Gott att äta till:
Bakad potatis och grönsallad med tomater.
Klipp skinkan i strimlor och lägg dem i en smord, ugnssäker form.
Rensa och skiva champinjonerna. Bryn dem i litet matfett och lägg över dem i formen. Bryn biffarna på båda sidor i matfett. Lägg dem över skinkan och champinjonerna. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja. Stek rätten i 225° ca 20 minuter.
Vänd köttet. Droppa över citronsaft och låt alltsammans steka vidare några minuter. Servera rätten direkt ur formen.