Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna gulasch lagar du till på ca 30 minuter. Tiden kan variera något beroende på hur mört köttet är. En idealisk middagsrätt när hungriga magar otåligt väntar.
4 portioner
600 g benfritt nötkött, t ex
innanlår eller fransyska
½ gul lök
½ röd paprika
½ grön paprika
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
4 msk rödvin
1 msk vinäger
½ tsk salt
½ - 1 msk paprikapulver
½ tsk mejram
½ tsk kumminfrön
1 krm peppar
Skär köttet i tunna strimlor. Hacka lök och paprika. Smält matfettet i en stekgryta eller stor stekpanna. Fräs löken några minuter. Blanda ned köttet och bryn det runt om tills det fått fin färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Tillsätt paprika, vin, vinäger, salt och kryddor. Låt gulaschen småputtra ca 10 minuter. Rör om då och då.