Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den älskade biffen i en ny variant, fylld med senap och pepparrot och serverad direkt på varm tallrik i sällskap med en grillad tomat och råstekt potatis. Och sås till för den som önskar …
4 portioner
4 stora skivor lövbiff à ca 150 g
1 tsk salt
4 tsk ljus fransk senap
2 tsk riven pepparrot
2 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl vispgrädde
1 tsk ljus fransk senap
ev salt och peppar
Strö salt på köttskivorna. Fördela senap och pepparrot ovanpå. Vik köttskivorna dubbla och stek dem i matfett i het stekpanna 2 – 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
Häll grädde i pannan och sjud ihop några minuter. Smaksätt med fransk senap och ev mer salt och peppar.
Servera lövbiffen med sås, stekt klyftpotatis och grillade tomater.