Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citruspaj

CITRUSPAJ

Surt och sött, pikant och välbekant förenas här i en frisk och fräsch citruspaj. Direkt tagen ur frysen är den härligt kall och svalkande en varm sommardag.

6 – 8 portioner

75 g smör eller margarin
2 – 2 ½ dl krossade småkakor eller söta kex,
t ex digestive
2 msk socker

Fyllning:
3 ägg
1 ¾ dl socker
1 msk rivet citronskal
1 msk rivet apelsinskal
¾ dl färsk citronsaft
2 ½ dl tjock grädde

Serveringsförslag:
Garnera med citron- och apelsinskivor.

Tips:
Pajen får en pikant smak om du använder
hälften digestivekex och hälften pepparkakor
till bottnen.


Smält matfettet och låt det svalna. Blanda de krossade kexen eller småkakorna med socker och matfett till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och grädda den i 200° 6 – 8 minuter. Låt bottnen svalna.

Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ned 1 – 1 ½ dl socker i äggvitan, litet åt gången, så är det lättare att få det blandat. Vispa äggulorna med resten av sockret samt rivet apelsinskal. Pressa i citronsaft. Vispa grädden till skum. Blanda sedan grädde, äggvita och äggulesmet försiktigt.

Häll smeten i pajbottnen och sätt pajen i frysen 2 – 3 timmar. Ta fram pajen 15 minuter före serveringen och ta den ur formen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N