Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sockerkakstårta med hallonrand

SOCKERKAKSTÅRTA MED
HALLONRAND

1 tårta = ca 10 bitar

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Fyllning:
1 dl passerade hallon
(ca 2 ½ dl hela)
100 g smör eller margarin
½ dl socker
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
2 dl vispgrädde
färska hallon


Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund form, ca 23 cm i diameter.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned mjöl och bakpulver och tillsätt det heta vattnet sist. Rör varsamt smeten slät. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 – 35 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar.

Ta ut kakan och låt den vila i formen några minuter. Stjälp därefter upp den att svalna tills den är ljummen.

Gör fyllningen medan kakan svalnar. Pressa hallonen genom en sil. Smält matfettet på svag värme. Tillsätt hallonmassan och sockret och låt sjuda ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret. Dela den ljumma kakan i två bottnar och lägg samman dem med hallonkrämen emellan. Täck tårtan och ställ den i kylen att dra ett par timmar, gärna över natten.

Garnera tårtan med lättvispad grädde och hallon strax före serveringen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N